5 tipp a meghitt, bensőséges keresztelőhöz

A keresztelő a következő nagy családi ünnep az esküvő után. A hangulata mindenképp legyen meghitt, bensőséges. 5 tipp, hogy ez megvalósulhasson: 

1. Ne az anyuka csináljon mindent.

A keresztelőkkor általában még kicsi a gyermek, így mindenféle szervezés nélkül is 24 órás műszakban van az anyuka, ezért annak terhét, nyugodtan rábízhatja egy rokonra, vagy egy rendezvényszervezőre.

2. Időben kezd el megszervezni.

Ez fontos a rokonok, barátok szempontjából is, mert valljuk be, manapság kevés az emberek szabad ideje, így jó előre tudni egy ilyen fontos alkalomról.

3. Pap vagy lelkész választás.

Szerintem itt fontos az érzelmi kötődés. Kell, hogy legyen valami pozitív élményed az illetővel, hogy ne csak egy gyorsan letudott szertartás legyen. Nekem hihetetlen pozitív élmény volt, hogy az apukám végezte ezt a feladatot. Természetesen nem maradt a szemünk szárazon.

4. Legyen idő.

Itt arra gondolok, hogy legyen idő mindenre. Ne legyen kapkodás sem a szertartás, sem a közös étkezés és főleg nem a beszélgetés. Senki ne érezze úgy, hogy túl vagyunk ez egészen, most már mehetünk haza. Sok család olyan ritkán találkozik a távolabb élő rokonokkal, rájuk is maradjon idő, legalább egy rövid beszélgetésre.

5. A szülő szülő, a vendég csak vendég.

Aki vendégként érkezik egy ilyen alkalomra, tartsa tiszteletben a szülőket. Ha ők, 5 emeletes tortát akarnak, akkor nem kell azt mondani, hogy a 2 emeletes is elég, vagy micsoda pazarlás. Ez az ő döntésük. És kedves nagyszülők, ti is vendégek vagytok, ezt érdemes nem elfelejteni.

Kívánom, hogy meghitt, bensőséges alkalmakat éljetek át. Ha ebben tudok nektek segíteni, keressetek bizalommal.

Ha szeretnél legújabb tartalmainkról értesülni iratkozz fel hírlevelünkre!